Yves Neirynck

Afdelingsvoorzitter

  • Geboortedatum:

    8 september 1978

  • Geboorteplaats:

    Gent

Yves is afkomstig uit Sint-Martens-Latem, maar woont ruim 10 jaar in Machelen samen met zijn vrouw Valerie en hun twee zonen Lars en Liam. De jongens zijn beiden actief in Chiro Machelen en spelen voetbal bij KME Machelen, waar Yves zelf ook actief is als jeugdtrainer.

Yves en Valerie zijn verder ook actief binnen de ouderwerking van de basisschool te Machelen. Yves, gediplomeerd verpleegkundige met een specialisatie in zorgmanagement is campusverantwoordelijke binnen het woon-zorgcentrum in Kwaremont.

Hij ziet het vooral als een boeiende uitdaging om in een sector met schaarse middelen, strenge eisen en toenemende wettelijke verplichtingen de bewoner centraal te blijven plaatsen. De keuze voor CD&V is eigenlijk een logische terugkeer naar de roots gezien ik tijdens mijn jeugd actief was bij CD&V-jongeren in Latem.

“Met een goed gevoel als burger van Zulte maar vooral vanuit het geloof een meerwaarde te kunnen bieden, wil ik mij politiek engageren. Ik wil resoluut dat zorg in al zijn facetten op de bestuurstafel terechtkomt. Ik ben ervan overtuigd dat dit binnen een solide partij zoals CD&V met een nationale verankering kans op slagen heeft. Elke inwoner verdient de geruststelling dat de gemeente actie onderneemt om zorg op maat te kunnen leveren die vooral warm en goed georganiseerd is,” aldus Yves.
“Ik geloof dan ook uitermate in het constructieve en positieve alternatief van CD&V op lokaal vlak.”

Guilty pleasure: Sigaretje roken
Favoriete plek in Zulte: Mijn eigen huis en tuintje!
Bucket list: Van de Pont d4avignon springen ...bungeespringen!
Favoriet Zults woord: Toappe tegoare!

Yves:

Komende jaren wens ik positief kritisch aanwezig zijn en wegen op het beleid. Binnen onderstaande thema's wil ik een gezond en burgelijk verantwoord beleid beamen.

Wonen en leven: gezondheid zit in alle facetten van het leven vervat.
Binnen de gemeente is het het dan ook aangenaam om een warm nest te hebben waardoor mensen levenslang in hun dorp kunnen wonen.

Sport: Een gezonde geest in een gezond lichaam, daarom wil ik resoluut gaan voor beweging, accommodatie om te sporten en sport op maat.

Ruimtelijke ordening: betaalbaar wonen in eigen streek met een groene zone in de onmiddellijke nabijheid. Aandacht voor lange termijnvisie, toegankelijkheid van openbare gebouwen en een veilig fietspadnetwerk.

Mijn focus ligt op:
- Gezondheid in elk beleidsthema
- Toegankelijkheid
- Tansparantie

Mijn motto: 'Choose your battles'!
Het heeft geen zin om te focussen op het verleden, details of negatieve zaken.
De focus ligt op wat jij en ik echt belangrijk vinden: SAMEN VOORUIT!