Marc Nachtergaele

Gemeenteraadslid

  • Geboortedatum:

    29 oktober 1956

Marc is een oudgediende bij CD&V Zulte. Hij is reeds meer dan 30 jaar actief binnen de Zultse politiek, vooral achter de schermen. Hij startte begin de jaren 80 de toenmalige CVP jongeren (10 jaar voorzitter) op om daarna 6 jaar secretaris en vervolgens 18 jaar voorzitter te worden van de partij.

Zijn echtgenote Rosanne Buyle was eveneens jarenlang actief als schepen, ondertussen ere-schepen.
Het reeds in 2009 aangekondigde afscheid in 2013 van Marc als voorzitter was geen afscheid van het publieke leven gezien hij de afgelopen 6 jaar actief bleef als mede-uitbater van de voetbalkantine te Zulte en o.a. mede-organisator van de Kerstmarkt .

Marc staat klaar om opnieuw met vol engagement voor CD&V Zulte te strijden. Zijn decennia lang opgedane kennis op vlak van plaatselijk politiek bestuur en professionele loopbaan binnen het domein ‘pensioenen’ zullen een zeer bijzondere meerwaarde betekenen binnen de Zultse gemeenschap. Verder wil Marc zich vooral inzetten voor sport, seniorenbeleid, woonbeleid, en politiek dicht bij de burger.

Guilty pleasure : glaas wijn of een biertje
Favoriete plek in Zulte: zijnen hof
Bucket list: geluk binnen de familie
Favoriet Zults woord: ‘Deuredoen’

Ervaring :

Gepensioneerd Federaal Ambtenaar bij de huidige FPD (maakte 4 fusies mee) :
In dienst op 1/7/1977 bij de NKBP (Nationale Kas voor Bediendenpensioenen), Zuidertoren Brussel ;
Verschillende fusies meegemaakt : van NKBP naar RWP (Rijksdienst voor Werknemerspensioen), dan naar RVP (Rijksdienst voor Pensioen) en laatst de huidige FPD (Federale Pensioendienst)

Politieke loopbaan :

Stichter van CVP-Jongeren, samen met enkele enthousiaste jongelingen in de jaren ’80 ;
10 jaar CVP-Jongeren voorzitter ;
6 jaar CVP-sekretaris onder voorzitterschap van wijlen Werner voet ;
18 jaar Voorzitter, respectievelijk van de CVP/CD&V Groot Zulte ;
Steeds een ondersteunende rol gehad. In alle verkiezingen vanaf 1976(toen verloofd met mijn huidige echtgenote, Rosanne Buyle die 18 jaar Schepen van de Gemeente Zulte van 1995 t/m 2012 was en de titel toegekend werd van Ere-Schepen).

Motivatie :

In de herfst van mijn leven, wens ik nog mee te werken aan het welzijn van onze mooie gemeente Zulte. Ik ben ervan overtuigd dat wij sedert 1976 een zeer dynamisch parcours afgelegd hebben met onze CVP/CD&V-ploeg.
Waardoor wij door de kiezer steeds beloond werden met een zeer hoge score bij elke verkiezing, en tot op heden ook de grootste partij zijn gebleven, hetgeen erop duidt dat wij steeds een kwalitatieve lijst van kandidaten in de loop der jaren à de kiezer konden aanbieden.
Dit heeft dan ook mijn beslissing onderstaaft om deze verjongde groep, mijn volle steun te geven en te doen besluiten, mij kandidaat te stellen.
Uiteraard enorm gesteund door mijn echtgenote, ere-schepen, Rosanne Buyle en mijn familie en vrienden, en die op hun beurt een serieuse duw à mijn beslissing gaven.
Ik ga er dan ook 100 % tegenaan en hoop met de steun en stem van de kiezer, bepaalde projecten, die er bij de huidige legislatuur niet gekomen zijn, door te kunnen drukken in de komende 6 jaar, samen met mijn CD&V-collega’s.
Ik nodig dan ook iedere kiezer uit, om ons sterk onderbouwd programma, voor de komende 6 jaar, eens rustig door te nemen.

MET MARC ZIT JE SNOR!