Henk Heyerick

Provincieraadslid, Lid dagelijks bestuur, Ere-burgemeester Zulte - Gemeenteraadslid, Eerste ondervoorzitter Provincieraad, • Politieraadslid • Lid van KWB en Beweging.Net • Lid van de Landelijke Gilde Machelen • Lid van de Raad van Bestuur van Sociale Huisvestingsmaatschappij “De Volkshaard”

  Met Henk staat er een echt politiek raspaard op de lijst. Het opnemen van verantwoordelijkheid binnen de gemeente en binnen de partij is onze ere-burgemeester op het lijf geschreven. Leiding geven en met ambitie richting geven aan het Zulte van de toekomst, is dan ook zijn streven voor de komende zes jaar.

  Henk is een ambitieuze en door idealisme gedreven papa die vanuit het gezin aan politiek doet op een realistische wijze en vooral gekenmerkt wordt door een positieve “yes we can”- mentaliteit.

  Zijn opleiding als licentiaat in de politieke wetenschappen, de ervaring van 18 jaar provincieraad en 24 jaar gemeenteraad (waarvan 6 als burgemeester) zijn niet te verwaarlozen troeven. Momenteel is hij actief als business manager bij een grote speler in de cateringsector. Gezonde voeding en gezondheid zijn voor hem dan ook logische thema’s, naast de zorg voor mens en omgeving én het belang van de continuïteit van bestuur.

  Guilty pleasure : even niks doen…
  Favoriete plek in Zulte: het stiltegebied achter kasteel Ter Lake
  Bucket list : Amerika verkennen met vrouw en kinderen
  Favoriet Zults woord: “nie pleuien”

  Henk:

  Waarom ik aan politiek doe? Reeds van mijn 19 jaar ben ik actief in de gemeenteraad van Zulte en deed dit toen, maar ook nu nog steeds omwille van de inhoud. Voor mij dient politiek te gaan over inhoud en niet zozeer over aanwezigheidspolitiek. Het is belangrijk dat je de mensen kent, maar het is evenzeer belangrijk dat je de verantwoordelijkheid die je krijgt ook ten volle opneemt.

  Ik hou er bovendien van mensen aan te zetten om ook verantwoordelijkheid op te nemen in onze gemeenschap. Samen lukt alles zoveel beter. Alleen gaat alles misschien sneller, maar samen gaan we gewoon veel verder…

  Mijn doelstelling is alvast om CD&V terug in het beleid krijgen in Zulte, want te veel mensen die bekwaam zijn om beleid te voeren én bovendien met heel hun hart in onze Zultse gemeenschap leven, staan nu machteloos aan de zijlijn.” Zulte heeft CD&V nodig en CD&V heeft Zulte nodig.

  Er is maar één weg en dat is de weg VOORUIT!