Geert Desnoeck

voorzitter beweging.net Groot-Zulte, voorzitter Samana Zulte

  • Geboortedatum:

    15 april 1973

  • Geboorteplaats:

    Waregem

Geert Desnoeck is afkomstig uit Zulte. Geert is hoofdverpleegkundige in het woonzorgcentrum Sint-Jozef te Deinze. Sociale thema’s als seniorenzorg, armoedebestrijding en onderwijs beroeren hem het meest.

“Dagelijks word ik geconfronteerd met de problematiek die het ouder worden met zich meebrengt. Een warme seniorenzorg hoort dan ook onontbeerlijk bij het gemeentebeleid. Maar ook het blijvend investeren in onderwijs is belangrijk. De jeugd vormt immers de toekomst van onze gemeente. Als bruggenbouwer wens ik de ervaring van onze ouderen te combineren met de talenten van onze jeugd.
Daarnaast ligt ook armoedebestrijding mij nauw aan het hart. Armoedebestrijding moet gericht zijn op een volwaardige participatie aan de samenleving. De drempel tot het zoeken van hulp moet zo laag mogelijk gehouden worden.”

De geboren Zultenaar heeft als voorzitter van de Beweging.net Zulte en Samana Zulte alvast een pak bestuurservaring. Vanuit deze twee functies ervaart hij ook dagelijks wat de meerwaarde is van ons vrijwilligerswerking.

Guilty pleasure: Doen alsof je niet weet wat een guilty pleasure is …
Favoriete plek in Zulte: Authentieke paardencirkel gelegen achter Villa Salome (welke zichtbaar is vanaf de Moerbeekstraat)

Bucket list: Dart pijl op de kaart van Europa gooien en zelfde dag er nog naar toe gaan
Favoriet Zults woord: ‘piellelucht ‘

Geert:

Als hoofdverpleegkundige in het wzc Sint-Jozef in Petegem (Deinze) word ik dagelijks geconfronteerd met de problematiek die het ouder worden met zich meebrengt.

Een warme seniorenzorg hoort dan ook onontbeerlijk bij het gemeentebeleid maar ook het blijvend invensteren in onderwijs is belangrijk. De jeugd vormt immers te toekomst van onze gemeente.

Als bruggenbouwer wens ik de ervaring van onze ouderen te combineren met de talenten van onze jeugd.
Daarnaast ligt ook armoedebestrijding mij nauw aan het hart. Armoedebestrijding moet gericht zijn op een volwaardige participatie aan de samenleving. De drempel tot het zoeken van hulp moet zo laag mogelijk gehouden worden.