Dominique De Jonghe

Bestuurslid Vrouw en Maatschappij, Bestuurslid Beweging.net Olsene, Lid KWB Machelen aan de Leie, Oudercomité VBS Olsene, Gezinsbond

  • Geboortedatum:

    7 oktober 1977

  • Geboorteplaats:

    Gent

Dominique De Jonghe mogen we omschrijven als een bezige bij. Ze is een trotse mama van drie jonge zonen ( Nicolas, Matisse en Gilles), waarvan de twee oudste dit seizoen een overstap maakten van Jong Zulte naar Essevee.
Als afgestudeerd industrieel ingenieur is ze beroepsmatig actief als verantwoordelijke voor de bescherming van de persoonsgegevens bij de watermaatschappij Farys. Sociaal engagement is voor haar een evidentie, ze is actief lid van het oudercomité van VBS Olsene, bestuurslid van Vrouw en Maatschappij en lid van KWB Machelen waar haar man Olivier Geeraerts bovendien voorzitter is.

Een politiek engagement is gewoon een verlengde van haar maatschappelijke betrokkenheid.
Belangrijke thema’s voor deze Olsense zijn: welzijn en gezondheid, onderwijs, kinderopvang en sport. Haar kinderen laten opgroeien in een aangename landelijke omgeving waar ieder tot ontplooiing kan komen, is cruciaal voor deze actieveling. Ze wenst zich in te zetten voor een samenwerking tussen de deelgemeentes en de diverse verenigingen, toch stelt ze dat ook de kleine gemeenschapsvorming rond de kerktoren alle kansen dient te krijgen en zeer waardevol is.

“Motiveer ieder in zijn eigen kunnen en in wat ze graag doen: Dit is toepasbaar op iedereen: kinderen, jongeren, werknemers, zieken, ouderen,….”, aldus Dominique.

Als actieve mama van drie rest niet veel tijd voor eigen hobby’s, maar toch maakt ze graag tijd vrij voor reizen, lekker eten en drinken, de familie en joggen.

Guilty pleasure: Sturm der Liebe
Favoriete plek in Zulte: Het jaagpad langs de Leie: rustig, onbezorgd en veilig fietsen met de kids
Bucket list: Een heel verre reis maken
Favoriet Zults woord: T’seentse waore (God zegen en bewaar u)

Dominique:

Als “veertiger in de fleur van mijn leven” en ben ik graag bezig met het welzijn van kinderen, hun omgeving en hun leefwereld. Ik streef naar een bredere visie in het bestuur van de deelgemeentes om zo zuurstof te geven aan het bestaansrecht van iedereen.

Mijzelf omschrijven in 3 woorden:
geëngageerd - gepassioneerd - betrokken.

Mijn levensmotto is "Motiveer ieder in zijn eigen kunnen en in wat ze graag doen" Dit is toepasbaar op iedereen: kinderen, jongeren, werknemers, zieken, ouderen,….