Gemeenteraadslid Henk Heyerick (CD&V) stelt voor om een verrassingskoffer te introduceren op alle Zultse speelpleintjes. “In zo’n koffer kunnen alle inwoners strandspeelgoed achterlaten, dat ze niet meer gebruiken”, zegt Henk.

Op de gemeenteraad van dinsdag 27 april stelt raadslid Henk Heyerick namens de CD&V-fractie voor om een verrassingskoffer te introduceren op alle Zultse speelpleintjes.
 
“In de meeste speeltuintjes is er een zandbodem voorzien”, zegt Henk. “Heel wat mensen met groter wordende kinderen hebben waarschijnlijk heel wat strandspeelgoed in hun garage of op zolder liggen. Wij stellen voor dat de gemeente op ieder speelplein een weerbestendige koffer zet en via een sensibiliseringsbericht de inwoners warm maakt om strandspeelgoed dat ze niet meer gebruiken in die koffer achter te laten.”
“Met zo’n koffer maken we ontzettend veel kinderen gelukkig, krijgt het strandspeelgoed een tweede leven en zorgen we ervoor dat ouders een extra reden hebben om eens met hun kleine kinderen naar buiten te trekken en andere mensen in openlucht te ontmoeten”, vervolgt Henk. “Ik nam zelf reeds de proef op de som op het speelpleintje in de Kloosterstraat in Machelen en ik kon vaststellen dat dat echt tot heel veel speelgeluk leidt.”

Klik hier voor nieuwsbericht